Estonia Open

14.1.2017

Vasemmalta oikealle Miska, Nuutti, Miikka ja Tero

Karaten kilpailukauden aloitti Estonia Open lauantaina 14.1. Kilpailuihin osallistui yli 450 kilpailijaa 10 eri maasta. Seuroja oli paikalla 47. Ylöjärven pieni mutta tahokas seura oli hienosti 17 mitalitaulukossa. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti kolme kilpailijaa valmentajineen ja kannustusjoukkoineen.

Kilpailut aloitti alle 18 vuotiaiden -55 kiloisten sarjassa Nuutti Vuori. Sarja oli pieni ja Nuutti pääsi suoraan finaaliin. Nuutti otti ensimmäisen pisteen ruotsin Norberg Victorilta, mutta sen jälkeen vastustaja sai otettua voittoon tarvittavat pisteen. Näin ollen Nuutille sarjan hopea.

Seuraavaksi otteli Miska Salonen alle 18 vuotiaiden -61 kiloisten sarjassa. Miskalle vastaan tuli Ruotisin Elliot Tjärnström. Miska voitti ottelun 2-0 mennen finaaliin. Finaalissa vastaan tuli myös ruotsalainen Refai Malek. Miska vei ottelun 4-1 voittaen sarjasta kultaa.

Alle 16-vuotiaiden sarjassa otteli Miikka Salonen. Ensimmäisenä vastaan tuli Latvian Palieks Davis. Miikka voitti ottelun niukasti 1-0. Seuraavaksi vastaan tuli Venäjän Chepurnov Daniil. Vastustaja oli tälläkertaa parempi voittaen Miikan 6-0. Daniil meni finaaliin, joten Miikalle aukeni paikka keräilyissä. Keräilyissä pronssista taisteli Miikkaa vastaan venäjän Sergei Kalinin. Miikka voitti ottelun 3-1, voittaen sarjasta pronssin.

Miska Salonen oli myös mukana suomen joukkueessa joka toi pronssin joukkuekumitesta.