Finnish Open

17.9.2017

U12 +42kg sarjassa Laurille pronssia. Voittaja Sami Järvenpää, hopeaa Eetu Perta.
U18 -61kg sarjassa voitto Miskalle, hopea Kalle Puotiniemelle ja pronssi Victoe Noebergille
U16 +70kg sarjassa hopeaa Miikalle, voitto Johannes Korpelalle ja pronssi Sisu Ågrénille

Ylöjärven Shotokanin kilpailijoilla kansainvälinen kilpailukausi avattu Helsingin Finnish Openissa. Kilpailijoita lähti ottelemaan viisi, kahden valmentajan voimin. Kilpailuihin osallistui reilut 300 kilpailijaa, ulkomailta mukana oli kilpailijoita seitsemästä eri maasta.

Kilpailut aloitettiin katasarjoilla. Alle 12-vuotiaiden katasarjaan osallistui Veeti Luoma ja Lauri Heinonen. Vastaan he saivat ensimmäisellä kierroksella englantilaiset vastustajat. Molemmat pojat kokivat tappion ensimmäisellä kierroksella. Molemmat englannin pojat menivät finaaliin, joten Veeti ja Lauri pääsivät keräilyihin. Laurille vastaan tuli norjalainen vastustaja, vastustajan vieden ottelun omiin nimiinsä. Veetille vastaan tuli porilainen vastustaja. Veeti hävisi hänelle niukkasti lipuin 3-2.

Ottelut aloitti alle 18-vuotiaiden sarja. Sarjassa otteli seurastamme Nuutti Vuori ja Miska Salonen. Miskalle vastaan tuli Ruotsin Victor Norberg. Miska voitti ottelun ja meni finaaliin. Nuutti otteli Tapanilan Erän Kalle Puotiniemeä vastaan. Kalle voitti ottelun ja meni finaaliin Miskan kanssa, finaalin Miska vai omiin nimiinsä. Pronssista taisteli Nuutti ja Victor, Victorin viedessä pronssin ruotsiin.

Seuraavaksi käytiin alle 12-vuotiaiden -42 kiloisten sarja. Sarjassa otteli Veeti Luoma. Vastaan Veetille tuli norjalainen vastus. Norjalainen vei ottelusta voiton ja kun hän voitti sarjan, niin Veetille aukesi mahdollisuus keräilyihin. Keräilyottelun Veeti hävisi.

Alle 12-vuotiaiden -42 kiloisten sarjassa otteli Lauri Heinonen. Lauri otteli sarjasta pronssin.

Päivän viimeisessä sarjassa, alle 16-vuotiaat + 70kg sarjassa otteli Miikka Salonen. Miikka pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja finaaliin. Finaalissa vastaan tuli Sportkaraten Johannes Korpela. Ottelu päättyi tasan 1-1, mutta Johannes oli saanut ensimmäisen pisteen edun, joten hän vei sarjan kullan Miikan jäädessä hopealle.