Puola Zukowo FSKA MM 2013

22.9.2013

Tästä se lähtee!!
Tästä se lähtee!!

Puola Zukowo FSKA MM-2013

Suomen joukkueena kilpailijoiden osalta: Miska Salonen Ylöjärven Shotokanista, Tuomas Suur-Inkeroinen Nurmijärven Shotokanista ja Sensei Marko Luotolinna Sipoon  Gijomonkaista . Miska ja Tuomas ottelivat  kumitessa ja Marko katassa.

Torstaina lähtö Turun kentältä lentokoneella Gdanskiin. Lentoaika n.1,5 tuntia joka meni äkkiä. Kentältä oli järkätty kisaisännän puolesta linja-auto kyyti hotellille eli perille päästiin helposti. Hotelli oli hyvä ,tosin ”hivenen” syrjässä. Kisapaikalle oli aina mentävä joko hotellin taksilla tai kisajärjestäjän bussi kyydillä. Torstaina ehdimme illalla katsomaan Dan-testejä. Testissä oli mukana kokelaita aina ensimmäisen Danin suorittajista  6.Danin suorittajiin. Testi oli hyvin perustekniikka-painotteinen sisältäen monta kataa. Kumitea ei ollut ollenkaan. Kokeen otti vastaan Shihan Funakoshi.

Perjantaina alkoivat varsinaiset kilpailut. Avajaisissa mukana paljon Puolan ja Zukowon poliittista johtoa, mm. Puolan urheiluministeri, sekä poliisin ja armeijan johtohenkilöitä. Yhteenvetona voisi olla että merkittävät kilpailut Puolalle. Urheilijoita paikalla oli vajaa tuhat ja yleisöä niin paljon kuin paikalle mahtui. Perjantaina kilpailumuotona oli joukkuekata ja –kumite.

Lauantaina oli meidän poikien vuoro. Suomen joukkuetta edustivat Miska Salonen  sekä Tuomas Suur-Inkeroinen . Miska pääsi kolmannelle kierrokselle asti kunnes tappio tuli ehkä hivenen kyseenalaisen tuomion jälkeen. Vastustaja sai pisteen kurkkuun lyönnistä mikä pitäisi olla rangaistuksen paikka. Mutta matsit oli kovia ja ehkä jotain jäi hampaankoloon seuraavia matseja varten. Tuomaksen urakka sujui kokolailla samoin kuin Miskankin, tie nousi pystyyn kolmannella kierroksella hieman kyseenalaisen tuomion jälkeen. Yhtäkaikki, molemmilla pojilla tosi hyvät matsit ja hyvällä shotokan-hengellä mentiin..

Lauantai-iltana olimme hotellilla koko joukkue syömässä kun saatiin ulkomaan vieraita pöytäämme. Shihan Funakoshi tuli kyselemään mistäpäin olemme tulleet ja kun kuuli että olemme Suomesta, sanoi tulevansa ensi vuonna pitämään seminaaria tänne, odotamme mielenkiinnolla!!

Sunnuntaina oli lähtö niin aikaisin että kisoihin emme enää ehtineet. Sunnuntaina olisi ollut vuorossa aikuisten sarjat ja tatamilla Sensei Luotolinna. Kisa oli mennyt hyvin ja Marko oli jäänyt niukasti neljän parhaan ulkopuolelle. Harmi ettemme olleet kannustamassa, jäikö siitä kiinni…