HEL Open 2019

12.1.2019

Lauri vs. Veeti pronssiottelussa
Lauri vs. Veeti pronssiottelussa
Miikka hopeaa U18 +68kg
Miikka hopeaa U18 +68kg
Superfinalistit
Superfinalistit
Miska vs Tuomas
Miska vs Tuomas
Miska U21 avoin sarja hopeaa
Miska U21 avoin sarja hopeaa
Pojat ja valmentajat (Veeti puuttuu kuvasta)
Pojat ja valmentajat (Veeti puuttuu kuvasta)
Kannustusjoukot
Kannustusjoukot

Karate HEL open 2019

 

Karaten kilpailukausi käynnistyi lauantaina alle 21- vuotiaiden karatekilpailuiden merkeissä Tapanilan urheilukeskuksessa Helsingissä. Kilpailijoita kilpailuissa oli reilu 160, kolmestakymmenestä eri seurasta.  Suomalaisten lisäksi mukana oli kilpailijoita Virosta ja Latviasta. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti neljä urheilijaa, kaksi valmentajaa ja innokas kannustusjoukko.

Kilpailut alkoivat kata-, eli liikesarjoilla. Katan alle 14-vuotiaiden sarjaan osallistui Veeti Luoma ja Lauri Heinonen. Molemmat pojat tekivät ensimmäisellä kierroksella katan nimeltä Unsu. Molemmat putosivat valitettavasti heti ensimmäisellä kierroksella ja mahdollisuutta keräilyihin ei tullut.

Kumiten, eli ottelusarjat aloitettiin alle 14-vuotiaiden -52 kiloisten sarjalla, jossa kilpailivat Lauri Heinonen ja Veeti Luoma. Lauri Heinonen otteli Imatran Lauri Vakkilaista vastaan. Ottelu oli tasainen ja päättyi tulokseen 0-0, lippuäänestyksen Heinosen Lauri hävisi 4-1, mutta onnekseen hän pääsi keräilyihin. Keräilyottelun Lauri voitti Oulun Akseli Takalaa vastaan 1-0, mennen samalla pronssiotteluun. Veeti otteli ensimmäisen ottelun Helsinkiläistä Aarni Hännistä vastaan. Aarni voitti ottelun ja meni samalla finaaliin, joten Veetille pääsi suoraan pronssiotteluun. Pronssiottelussa ottelivat seuran omat pojat mitalista. Pojat ottelivat tasaväkisesti, mutta Lauri vei pronssin tuloksella 2-1.

Junioreiden alle 18-vuotiaiden +68 kiloisten yhdistetyssä sarjassa otteli Miikka Salonen. Sarja käytiin poolina, jolloin kaikki kilpailijat ottelivat toisiaan vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Miikalle vastaan tuli Hämeenlinnan Maximilliam Ollila. Miikka sai otettua kolmen pisteen etumatkan, mutta Max sai kavennettua sen otettuaan kahdenpisteen suorituksen. Otteluajan päättyessä Miikka johti ottelia 3-2, voittaen ottelun. Seuraavassa ottelussa Miikalle vastaan tuli Kuopion Eetu Tuovinen. Eetu voitti ottelun 4-0. Viimeisessä ottelussa Miikalle vastaan tuli Imatran Arttu Koskinen. Miikka vei ottelun luvuin 4-0. Kun sarja oli käyty laskettiin ottelijoiden otteluvoitot, Voitot menivät tasan kolmen ottelijan kanssa, joten seuraavaksi laskettiin ottelijoiden tekemät pisteet, jonka jälkeen voittaja oli selvillä. Sarjasta voiton vei Kuopion Eetu Tuovinen, hopeaa sai Miikka Salonen ja pronssia Maximilliam Ollilalle.

Alle 21-vuotiaiden avoimessa sarjassa otteli Miska Salonen. Tämäkin sarja käytiin poolina. Ensimmäisessä ottelussa Miska sai vastaansa Jyväskylän Atte Kukkulan. Atte meni ottelussa aluksi kahden pisteen johtoon ja sai ensimmäisen pisteen edun itselleen. Miska tasoitti 2-2, mutta se ei riittäisi tasapeliin, koska Atella oli ensimmäisen pisteen etu. Viimeisellä 15 sekunnilla Atte otti virheen itselleen rajan ylityksestä ja hän menetti ensimmäisen pisteen etunsa. Ottelu päättyi 2-2 tulokseen ja voittaja selvitettiin lippuäänestyksellä. Miska sai kolmelippua, voittaen ottelun. Sarjan viimeinen ottelu käytiin superfinaalissa, jossa käytiin valikoitujen sarjojen finaalit. Miskalla vastaan tuli Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroinen. Ottelu oli tasaväkinen ja päättyi Tuomakselle 1-0, joten Miskalle sarjasta hopeaa.