Orimattilan junnukisat

23.3.2019

Miikka kulta, Max hopeaa, Eetu pronssi
U18 yhdistetty +68 kg
Miikka kulta, Max hopeaa, Eetu pronssi U18 yhdistetty +68 kg
Miska hopeaa kumite U12 -35kg
Miska hopeaa kumite U12 -35kg
Nuutti hopeaa, Aaro kultaa, Mauricio pronssi 
miesten +75 kg
Nuutti hopeaa, Aaro kultaa, Mauricio pronssi miesten +75 kg
joukkue
joukkue
tatamin laidalla
tatamin laidalla

22. JUNIORIKARATEKILPAILUT JA SUOMI CUP

 

Perinteiset Orimattilan karatekilpailut käytiin lauantaina 23.3. Kilpailijoita kilpailuissa oli yli kaksisataa 37 eri seurasta. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti viisi kilpailijaa ja valmentajana toimi tällä kertaa Miska Salonen.

Kata eli liikesarjat aloittivat kilpailut. Ensimmäiseksi kataamaan pääsi Miska Vastamäki, sarjassa alle 12-vuotiaat alemmat vyöarvot. Miska teki katan Sandan, mutta tehdessään unohti yhden kian (huuto) ja vastustaja vei voiton lipuin 5-0. Vastustaja meni finaaliin ja Miskalle avautui mahdollisuus keräilyihin. Keräilyissä ja se oli pronssiottelu, Miskalle vastaan tuli Orimattilan Olkkonen Matvei. Miska teki toisena katana Nidanin. Ottelu oli tasainen, mutta Matvei otti pronssin tuloksella 3-2.

Alle 14-vuotiaiden katasarjassa otteli Lauri Heinonen ja Veeti Luoma. Lauri teki ensimmäisessä katassaan Unsun kuopion Tuomas Rekolaa vastaan. Tällä kertaa Tuomas vei ottelun tuloksella 4-1. Tuomas ei edennyt kilpailuissa, joten Laurille ei mahdollisuuksia keräilyihin. Veeti Luomaa vastaan tuli sipoon Johannes Nyholm. Johannes teki virheen ja Veeti voitti ottelun Jion katalla. Seuraavalla kierroksella Veeti teki katan Empi. Ottelu oli tasainen, mutta oulun Eeli Ylinampa vei ottelun tuloksella 3-2.  Pronssiottelussa Veeti teki katan BassaiSho kuopion Tuomas Rekolaa vastaan. Tuomas otteli itselleen pronssin tuloksella 5-0.

Alle 12-vuotiaiden -35 kiloisten sarjassa otteli Miska Vastamäki. Sarja käytiin poolina, jolloin kaikki kilpailijat ottelivat toisiaan vastaan. Miska hävisi ensimmäisen ottelunsa, mutta voitti puhtaasti kaksi seuraavaa, vieden sarjasta hopean.

Alle 14-vuotiaiden alle 55 kiloisten sarjassa otteli Veeti Luoma ja Lauri Heinonen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli imatran Lauri Vakkilainen. Vakkilainen vei ottelun tuloksella 6-1, mutta hän ei edennyt finaaliin asti, joten Veetin ottelut oli tältä päivältä oteltu. Heinosen Laurille vastaan tuli Haikkonen Valtteri. Ottelussa ei saatu pisteitä ja lopputulos meni lippuäänestykseen. Valtteri vei äänestyksen niukasti 3-2 ja Laurin kisaamiset oli kisattu kun paikkaa keräilyihin ei tullut.

Seuraavaksi oteltiin miesten +75 kiloisten sarja. Nuutti Vuori otteli entistä seurakaveria Mauricio Avilesia vastaan. Nuutti johti ottelua 2-0, mutta Mauricio otti liian monta varoitusta, joten tulokseksi Nuutille 8-0. Seuraavaksi Nuuttia vastaan tuli Venäläinen Arttu. Nuutti voitti Artun luvuin 4-0 mennen samalla finaaliin Aaro Tuomista vastaan. Nuutilla vanha vamma äityi kipeäksi, joten finaali jäi tällä kertaa väliin ja tuloksena hopea.

Päivän viimeisessä sarjassa, alle 18-vuotiaiden yhdistetyssä, otteli Miikka Salonen. Miikka otteli ensimmäisen ottelun Mäntsälän Sisu Ågrenia vastaan. Ottelu päättyi Miikalle 6-1. Seuraavassa ottelussa vastaan tuli kuopion Eetu Tuovinen. Miikka sai otettua kaksi pistettä, voittaen ottelun tuloksella 2-0 ja mennen samalla finaaliin. Finaalissa vastaan asettui hämeeninnan Maksimilliam Ollila. Max otti ottelussa ensimmäisen pisteen ja sai samalla ensimmäisen pisteen edun itselleen. Miikka tasoitti ottelun 1-1, mutta tarvitsisi vielä pisteen voittoon, kun Maxilla oli etu itsellään. Miikka sai kovan osuman naamaansa, mutta onneksi pystyi vielä jatkamaan otteluaan. Miikka painosti Maxia loppuun saakka, saaden otettua viimeisillä sekunneilla voittoon tarvittavan pisteen, voittaen samalla sarjasta kultaa.