Suomen mestaruus kilpailut

13.4.2019

Karaten Suomen mestaruus kilpailut käytiin lauantaina 13.4 Hämeenlinnan Elenia areenalla. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti viisi kilpailijaa valmentajineen ja kannustusryhmineen.

Aamupäivästä ratkottiin alle 18-vuotiaiden mestaruudet. Liikesarja eli kata oli ensimmäisenä ja kilpailemassa oli Veeti Luoma ja Lauri Heinonen sarjassa alle 14 vuotiaat pojat. Veetille ensimmäisenä vastaan asettui Hämeenlinnan Vainikka Toni. Ensimmäisellä kierroksella Veeti teki katan Enpi ja vei voiton tuloksella 5-0. Myös Lauri teki Katan Enpi kuopion Tuomas Rekolaa vastaan, mutta sai yhden lipun viidestä eikä mennyt jatkoon. Toisella kierroksella Veetille vastaan asettautui Oulun Akseli Takala. Veeitn kata Jion ei riittänyt Akselia vastaan. Veetin ja Laurin vastustajat menivät finaaliin, joten molemmille avautui tilaisuus keräilyihin. Lauri raivasikin tiensä aina pronssiotteluun asti, mutta joutui toteamaan Seitokain Jasper Luukkasen paremmakseen tuloksella 4-1.

Ottelun eli kumiten sarjassa alle 14-vuotiaat -55 kiloisten sarjassa otteli Lauri Heinonen ja Veeti Luoma. Laurille ensimmäisenä vastaan asettui Hämeenlinnan Jimi Mantere. Laurin onnistui saamaan kolme yhdenpisteen suoritusta mennen voitollaan finaaliin. Luoman Veetille vastaan asettui Oulun Akseli Takala. Ottelussa otettiin paljon pisteitä, mutta Veeti onnistui voittamaan Akselin luvuin 6-4, mennen Laurin kanssa finaaliin. Finaaliottelu käytiin seurakavereiden voimin ja Suomen mestaruuden sarjasta otteli Veeti Luoma tuloksella 5-0.

Miikka Salonen otteli alle 18-vuotiaiden +68kg yhdistetyssä sarjassa. Miikka meni suoraan toiselle kierrokselle ja toisella kierroksella Miikalle vastaan asettautui Mäntsälän Sisu Ågren. Miikka voitti ottelun tuloksella 1-0, mennen samalla sarjasta finaaliin. Finaalissa vastaan tuli tuttu kilpakumppani Kuopion Eetu Tuovinen. Eetu voitti ottelun tuloksella 3-0, joten Miikalle sarjasta hopeaa.

Kumiten alle 21-vuotiaiden -67kg yhdistetyssä painoluokassa otteli Miska Salonen ja Nuutti Vuori. Miskalle vastaan ensimmäisenä tuli Lohjan Jami Kulmala. Miska voitti ottelun tuloksella 4-0 ja seuraavaksi vastaan asettautui Seitokain Lahmid Nadir. Miska voitti ottelun ennen varsinaista otteluajan päättymistä tuloksella 9-0.  Finaalissa vastaan tuli Hämeenlinnan Atte Kukkula. Atte hallitsi ottelua ja oli viime sekunnilla johdossa 4-1. Viimeisen sekunnin aikana Miskan onnistui painostamaan Atte ulos ottelualueelta ja Aten varoitus kiintiö täyttyi ja Atte hävisi finaalin liiallisten varoitusten takia, Miskan voittaen sarjasta Suomen mestaruus. Nuutti otteli samassa sarjassa, mutta joutui toteamaan tällä kertaa Lohjan Miikka Kulmalan paremmaksi tuloksella 3-2 ja tällä kertaa paikkaa keräilyihin ei auennut.

Miikka osallistui myös ensikertalaisena miesten -75 kg sarjaan. Ensimmäisenä vastaan asettautui Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroinen. Tuomas vei ottelun 6-0 mennen finaaliin. Pronssiottelussa vastaan Miikalle tuli Kotkan Eki Luukka. Ensimmäiset pisteet Miikka ja Eki ottivat yhtä aikaa. Miikka onnistui saamaan pisteen ja sai ensimmäisen pisteen edun itselleen. Miikka onnistui pääpotkussa ja oli jo neljän pisteen etumatkassa. Ekin onnistui tasoittamaan, mutta Miikka sai vielä yhden pisteen ja sai näin ollen sarjasta pronssin tuloksella 6-5.

Miesten -67kg sarjassa otteli Miska Salonen ja Nuutti Vuori. Ensimmäisenä Miskalle vastaan tuli Kuopion Petri Toivanen. Toivanen onnistui menemään johtoon ja Miskan kiri ei riittänyt voittoon, tappoi tuloksella 4-1 ja mahdollisuutta keräilyihin ei enää tullut. Nuutti Vuori oli suoraan toisella kierroksella. Toisella kierroksella vastaan asettautui Lahden Joni Kolari. Joni hallitsi ottelua ja vei voiton tuloksella 0-5. Jonin mennessä finaaliin Nuutille aukesi paikka keräilyihin. Keräilyssä vastaan tuli Seitokain Lahmid Nadir. Nuutti voitti 6-1 ottelun ja meni samalla pronssiotteluun. Pronssiottelussa Nuutille vastaan tuli Kuopion Petri Toivanen. Nuutti osoitti kylmäpäisyyttä ja otteli itselleen sarjasta pronssin tuloksella 2-0.