Pohjois- ja Balttian mestaruuskilpailut, Tanska

24.11.2019

Karaten Pohjois- ja Baltian maiden mestaruuskilpailut, Tanska

Karaten Pohjois- ja Baltian maiden mestaruudet ratkottiin lauantaina Tanskan Koldingissa. Suomesta kilpailemaan lähti 40 urheilijaa ja kaksi niistä oli ylöjärveläiset veljekset Miska ja Miikka Salonen. Suomi sijoittui mitalitilaston kolmanneksi 20 mitalilla, saavuttaen: 6 kultaa, 6 hopeaa ja 8 pronssia.

Miska Salonen otteli sarjassa miehet -60kg. Sarja oteltiin poolina, jolloin kaikki ottelijat ottelevat toisiaan vastaan. Miska voitti kaikki ottelunsa. Viimeisessä ottelussa Miska sai vastaansa Tanskan kokeneen arvokisamitalistin Casper Lidegaardin. Sama vastustaja tiputti Miskan edellisenä vuonna ensimmäisellä kierroksella PM-kilpailuissa. Tällä kertaa voittaja oli toinen ja Miska vei mestaruuden nimiinsä lukemin 1-0.

Miikka Salonen otteli alle 18-vuotiaiden -76 kiloisten sarjassa. Ensimmäisen kierroksen vastustaja Friis Emil ei pystynyt ottelemaan, joten Miikalle voitto kikenillä, luovutuksella. Seuraavaksi vastaan tuli Latvian edustaja Grosbergs Armands. Ottelu oli tiukka ja valitettavasti vastustaja sai otettua pisteen, mennen samalla kaaviossa eteenpäin. Hän ei mennyt kuitenkaan finaaliin asti, joten Miikalle ei avautunut paikkaa keräilyihin.