SM-kilpailut

17.10.2020

Miska miehet -67 kulta
Miska miehet -67 kulta
Miikka U21 hopeaa
Miikka U21 hopeaa
Miikka miehet -75 hopeaa
Miikka miehet -75 hopeaa


Miska ja Miikka
Miska ja Miikka

Karaten SM-kilpailut

Karaten Suomen mestaruuksista ratkottiin 17.10 Hämeenlinnan Loimu-areenalla. Kilpailut vietiin läpi koronasta huolimatta, mutta kilpailuissa oli panostettu koronan ehkäisyyn muun muassa kilpailijoiden suojat putsattiin aina ennen otteluun menoa. Kaikki tuomarit, toimitsijat ja valmentajat pitivät kasvosuojusta areenalla ollessaan. Kilpailuun ei otettu ulkopuolisia katsojia, mutta onneksi kotikatsomoille oli järjestetty mahdollisuus katsoa kilpailuita kotisohvalta ruudun välityksellä. Kilpailut käytiin ikäjärjestyksessä, ensimmäisinä kilpailemaan pääsi alle 14-vuotiaat. Ylöjärven Shotokania edusti kilpailuissa kolme kilpailijaa ja kotiin tuomisina oli viisi SM-mitalia.

Alle 14-vuotiainen, alle 40 kiloisten sarjassa otteli Miska Ronkainen.

Miskan sarja käytiin poolina, jolloin kaikki ottelijat ottelivat toisiaan vastaan. Miskan ensimmäinen vastustaja oli Mäntsälän karaten Miro Näkki. Miska sai otettua kaksi pisteen arvoista suoritusta voittaen ottelun. Toisessa ottelussa vastaan tuli Sportkarate.fi:n  Nikolas Valtanen. Ottelu oli tiukka, mutta Nikolaksen onnistui ottamaan piste ja hän voitti ottelun. Kun sarjan pisteet laskettiin yhteen, Miska otteli sarjasta itselleen hopeaa.

Alle 21-vuotiaiden -67 kiloistenyhdistettyjen painoluokkien sarjassa otteli Miska Salonen. Tämäkin sarja käytiin poolina. Miskalle ensimmäisenä vastaan tuli Sportkarate.fi:n Htwe Barnerd. Miska sai hyvin ottelun hyppysiinsä ja 8-0 lukemalla ottelu päättyi ennen ajan loppumista Miskalle. Toisessa ottelussa Miska sai vastaansa Oulun karateseuraa edustavan Veikko Peltolan. Ottelu oli tasainen ja päättyi Veikon voittoon tuloksella 5-4. Yhteen laskettujen pisteiden jälkeen Miskalle sarjasta hopeaa.

Alle 21-vuotiaiden alle 75 kiloisten sarjassa otteli Miikka Salonen. Poolina käydyssä ottelussa Miikalle vastaan tuli Sportkarate Lohjan veljekset Jami ja Miikka Kulmala. Ensimmäisenä Kulmalan pojista Miikalle vastaan astui Jami. Miikka vei ottelun tuloksella 4-0. Toisessa ottelussa vastaan asettui Kulmalan Miikka. Ottelu oli todella tasainen, mutta Kulmalan Miikka vei ottelun nimiinsä tuloksella 5-4. Kulmalan poikien keskenäinen ottelu ratkaisi poolivoiton. Tulos oli 2-2, mutta ensimmäisen pisteen edun turvin Kulmalan Miikka voitti ottelun. Pisteiden laskun jälkeen Salosen Miikalla hopeaa sarjasta.

Lopuksi käytiin aikuisten sarjat. Miesten -67 kiloisten yhdistetyssä sarjassa ensimmäinen ottelu käytiin Seitokain Blanco Harveyn ja Miska Salosen välillä. Miska hallitsi ottelua ja ottelu päättyi ennen otteluajan päättymistä 11-1 tuloksella selkeästi Miskalle. Seuraavassa ottelussa vastaan tuli konkari Sprotkarate kuopion Petri Toivanen. Miska on kokenut tappion aina ennen heidän kohdatessa, mutta tänään Miska vei ottelun tuloksella 6-0, mennen samalla sarjasta finaaliin. Finaalissa vastaan tuli Sportkarate.fi:n Jani Karkkulainen. Ottelussa otettiin pisteitä puolin ja toisin, mutta Miskalla oli ensimmäisen piteteen etu. Edun hän menetti ihan viimeisillä sekunneilla, kun hän teki virheen. Ottelu päättyi tulokseen 4-4 ja voittaja ratkaistiin lippuäänestyksellä. Miskalle liput 5-0 ja samalla Suomen mestaruus sarjasta.

Miesten alle 75 kiloisten sarjassa otteli Miikka Salonen. Ensimmäisenä vastaan asettui JKA Tampereen Benjamin Puustinen. Miikka sai hyvän vireen otteluun ja vei ottelun 8-3 tuloksella. Seuraavaksi vastaan tuli Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroinen. Tuomas hallitsi ottelua ja näytti, että Tuomas vie ottelun 5-0. Viimeisen 20 sekunnin aikana Miikka sai rutistettua kolmen pisteen arvoisen suorituksen ja ihan viimeisellä sekunnilla toisti saman, joten tulos olikin Miikalle 6-5 ja samalla Miikka meni sarjasta finaaliin. Finaalissa vastaan asettui Sportkarate.fi:n Aaro Tuominen. Aaro sai otettua kaksi pistettä ottelussa ja voittaen sarjan. Miikka otteli sarjasta hopeaa.