Lisää Liikuntaa !!!

12.7.2020

Terveysliikuntasuositusten mukaan lasten ja nuorten tulisi liikkua noin kaksi tuntia päivässä. Ja tämä siis normaalin kehityksen ja terveenä pysymisen näkökulmasta!!! Ainakin puolet tuosta määrästä saisi tulla luonnollisena liikkumisena, leikkimällä, koulumatkoilla ym.

Karu tosiasia on, että yhä harvempi lapsi yltää viikon liikunta-annoksellaan edes terveysliikuntasuositusten lähituntumaan!!

Lasten tulisi liikkua luonnostaan, paljon. Ei pelkästään ohjatun toiminnan puitteissa. Varsin huolestuttavalta kuulostaa tieto, että lasten ja nuorten peruskunto on laskenut dramaattisesti viime vuosina. Samalla heidän harjoitettavuutensa ja liikunnalliset perustaitonsa ovat heikentyneet huomattavasti. Luonnollisen liikkumisen vähentyminen näkyy elintapasairauksien,  sekä jopa tuki- ja liikuntaelinongelmien voimakkaana lisääntymisenä jo lapsena. Mikä on heidän tulevaisuutensa, 20 - 30 vuoden kuluttua....
(lähde: Aalto-Seppänen-Tapio, wsoy 2010)

Jos ajatellaan asiaa valmentajan näkökulmasta, voisin sanoa, että lapsen ja nuoren tulisi liikkua ainakin kymmenen tuntia viikossa, ja jos mielessä on kilpailulliset tavoitteet, ainakin 15 tuntia.

Tänä talvena meillä on ollut loistavat mahdollisuudet liikkumiseen! Puolen tunnin koulumatka kävellen on erinomainen tilaisuus "hyötyliikuntaan" , hiihtäminen, luistelu, pelaaminen ym tällaisena talvena onnistuu aivan loistavasti vaikka kotiportailta...

Lisää liikuntaa - liikkumista!! Vaikka koko perheen voimin!


Terveisin Marko P